„От суровината... към духа…“
Веспайоло е местен сорт грозде, типичен за района на Бреганце. Името идва от „vespa“ (оса): този сорт има особено силен, цветист аромат, който привлича осите по време на гроздобера.
Грапата Веспайоло "Амороза ди Сетембре", произведена от дестилерията Поли, е дестилат, който улавя есенцията и ароматността на сорта грозде Веспайоло, произхождащо от района Венето. С елегантна бутилка от 50cl, тази грапа се откроява със своя внимателен и сложен процес на дестилация и способността си да отразява характеристиките на почвата и сорта, от които произхожда.
Тази грапа се получава чрез дестилация на пресни джибри от Веспайоло, щателно подбрани веднага след смачкването на гроздето, като по този начин се гарантира максимална свежест и чистота на вкусовете. Името на сорта идва от “vespa” на италиански – оса. Методът на дестилация, използван от Поли, е традиционният през бен-мари (bain-marie) в прекъснат цикъл на дестилация, техника, която запазва деликатните флорални и плодови нотки, типични за сорта грозде.
"Амороза ди Сетембре " изразява богат букет от аромати, където се появяват нотки на зелена ябълка, бели цветя и фини бадемови нотки.
На вкус грапата разкрива мека и нежна структура, с дълга и приятно обгръщаща ароматна устойчивост.
Това е грапа, която се съчетава перфектно с края на храненето, идеална е да се консумира чиста на стайна температура, за да разкрие всичките си нюанси. Може да бъде и отлично съчетана с тъмен шоколад или отлежали сирена, създавайки особено завладяващ контраст от вкусове.
Грапата Веспайоло "Амороза ди Сетембре" на Поли представлява отличен избор за любителите на грапа и за тези, които желаят да открият ароматното богатство на венецианското грозде чрез изкуството на дестилацията. Истинско бижу за ценителите и любителите на италианската грапа.
Амороза ди Сетембре
Amorosa di Settembre
Характеристики
Грациозна и лека като „Трите грации“, скулптурa от Антонио Канова.
Млада грапа, дестилирана с течна пара. Ароматът ѝ напомня на кошница с пресни кайсии, зелени ябълки и круши, заобиколени от бели цветя.
Първична суровина: гроздови джибри от Веспайоло
Метод на производство: занаятчийска дестилация, на малки партиди, през бен-мари (bain-marie) с прекъснат цикъл на дестилация
Сервиране: при температура 18/20°C в чаша с форма на лале
Опаковка: луксозна кутия
