Романтика и биодинамика. Замъкът “Шато Гри” е построен през средата на 18 век в средата на 3.5 хектара лозови масиви. Покривът на замъка е покрит със сив камък, което става причината името на самия замък и на парцела да стане “Сивия Замък”.
Преди това името на лозето е било “Ле Кро”, но със съдебно решение от началото на 20 век е променено на “Шато Гри”. Лозята са засадени на тераси. В подножието е засаден Пино Ноар, от който се произвежда Нюи–Сен–Жорж Премие Крю, докато във високата и по-хладна и неосветена част Шардоне, от което се прави Нюи-Сен-Жорж “Ле Терас”. Имението е напълно откъснато от всякаква публична инфраструктура и никакви машини нямат достъп до лозята. Практикува се устойчиво и органично земеделие. Ръчен гроздобер и борба с плевелите, оран с коне и т.н. Нюи–Сен–Жорж Премие Крю „Шато Гри“ е Монопол, принадлежи само и единствено на Албер Бишо.
Цвят: Привлекателен дълбоко-рубинен, с виолетови отражения.
Аромат: Елегантен, аристократичен, предлага аромати на черни плодове с фини деликатни флорални нотки.
Вкус: Приятна сочност, обемно тяло, красива структура и интегриран дъб, над който плода доминира. Уютно свежо усещане на финала.
Отлежаване: Между 12 и 15 месеца в дъбови бъчви (нов дъб 25%).
Температура на сервиране: 16°-17°
Съчетание с храна: Фантастично вино, което може да бъде добър компаньон на класни червени меса, маринован дивеч и зрели сирена.
Потенциал на съхранение: Над 10 години.
Албер Бишо, Albert Bichot
Бургундия, Burgundy
Червено, Red
Въпроси
Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.