François Peyrot Liqueur Poire Williams and Cognac de Grande Champagne - 700ml

Купи François Peyrot Liqueur Poire Williams and Cognac de Grande Champagne - 700ml, произведено от François Peyrot от BNKWines.bg

Ликьорът от Круша и Коняк на Франсоа Пейро е забележителна напитка, изискано съчетание на коняк от най-висок клас Гранд Шампан и натурален екстракт от круша. За една бутилка коняк се използват 14 кг. зрял плод. Това елегантно питие се отличава с богат аромат на зрели круши, преплетени с нежни ванилови  нотки и фин дъб, характерни за отлежалия коняк. Вкусът е хармоничен и балансиран, с деликатна сладост и кадифена текстура, която оставя дълготраен и приятен послевкус. Идеален е за консумация самостоятелно или като изискан акомпанимент към десерти или коктейли.

Фамилната компания Франсоа Пейро е известна като една от бутиковите и традиционни Къщи на Коняк. Освен верни на традицията, от семейството винаги са имали вкус към иновацията. През 1962 г. младият Франсоа Пейро решава да създаде ликьор от Круша и Коняк. Новият продукт се възприема изключително добре и оттогава до наши дни този ликьор се превръща в емблематичен за марката. Създаден с внимание към детайла и страст към качеството, тази вълшебна напитка е истинско удоволствие за ценителите на финия вкус. 

Многобройните награди са доказателсвто за качеството на продукта. Най-голямото доказателство за успеха на смелите Пейро е престижната награда на World Liqueur Award, за Най-добър дижестив в света през 2020 г. 

59,90лв.
323,46лв. (6 x 700ml)
10% отстъпка за кашон
Държава:France
Производител:François Peyrot
Регион:Коняк Премие Крю Гранд Шампан ( Cognac Premier Cru Grande Champagne)

François Peyrot Liqueur Poire Williams and Cognac de Grande Champagne

Франсоа Пейро Ликьор от Круша Уилямс и Коняк от Гранд Шампан

Цвят: Искрящ кехлибарено-жълт цвят. 

Аромат: Богат плодов букет с доминиращи нотки на зряла круша, преплетени с нотки на ванилия и зрели жълти плодове.  

Вкус: Мек и балансиран вкус с деликатна сладост и кадифен послевкус. 

Процес и отлежаване: По традиция крушите са от района на Шварцвалд. Берат се през есента, при пълна зрялост, когато кожата им придобие кехлибарен цвят. Съхраняват се на студено с цел запазване на естествените аромати. Следва мацерация на плода с дестилат от круша за да се се получи така желания екстракт. 

Изключително концентрирания  сок от круша се извлича чрез дълъг процес на мацерация и дестилация. Необходими са 14 кг круши, за да се получат 700 мл ликьор. 

Ликьорът се получава от "сглобяването" на коняк Премие Крю Гранд Шампан, естествен дестилатен екстракт на круша Уилямс, захарен сироп и дестилирана вода. 

Ликьорът отлежава за две години в нови дъбови бъчви. 

Съчетание с храна: Идеален като дижестив, отличен с разнообразие от десерти, особено ценен като „тайната“ съставка за премиум коктейли.