

Ликьорът от Къпина и Коняк на Франсоа Пейро е забележителна напитка, изискано съчетание на коняк от най-висок клас Гранд Шампан и натурален екстракт от къпина. Това елегантно питие се отличава с фини аромати на къпини преплетени с изкушващи сладки нотки на червен плод и със сложни нотки характерни за отлежал коняк. Вкусът е хармоничен и балансиран, с деликатна сладост и кадифена текстура, която оставя дълготраен и приятен послевкус. Идеален е за консумация самостоятелно или като изискан акомпанимент към десерти или коктейли.
Фамилната компания Франсоа Пейро е известна като една от бутиковите и традиционни Къщи на Коняк. Освен верни на традицията, от семейството винаги са имали вкус към иновацията. През 1962 г. младият Франсоа Пейро решава да създаде серия от ликьори. Новите продукти се възприемат изключително добре и оттогава до наши дни тези ликьори се превръщат в емблематични за марката. Създадени с внимание към детайла и страст към качеството, тези вълшебни напитки са истинско удоволствие за ценителите на финия вкус.
Многобройните награди са доказателство за качеството на продуктите на Франсоа Пейро. През 2024 г. на престижното изложение London Spirits Competition ликьорът Къпина и Коняк печели златен медал и е оценен с 91/100 точки.
François Peyrot Liqueur Mûre and Cognac de Grande Champagne
Франсоа Пейро Ликьор от Kъпина и Коняк от Гранд Шампан
Цвят: Завладяващо лилав цвят, почти черен.
Аромат: Богат аромат на сладки къпини с леки ванилови и цитрусови нотки и фини подправки.
Вкус: Вкусен плодов профил на зрели къпини, допълнен от балансирани, леко опушени подправки, финалът е доминиран от силни плодови аромати и добра киселинност.
Процес и отлежаване: Къпините се берат при достигане на пълна зрялост с цел повече аромати. Следва мацерация на къпините с дестилат от къпина за да се се получи така желания екстракт. За една бутилка се използват над 9 кг къпини.
Ликьорът се получава от "сглобяването" на коняк Премие Крю Гранд Шампан, естествен дестилатен екстракт от къпина, захарен сироп и дестилирана вода.
Ликьорът отлежава за две години в нови дъбови бъчви.
Съчетание с храна: Идеален като дижестив, отличен с разнообразие от десерти ( идеален с такива, които имат съставка от черни плодове), особено ценен като „тайната“ съставка за премиум коктейли. Да се опита също така с меки сирена като бри и камембер. Перфектен като база за Кир Роаял (Kir Royal).