
Ликьорът от Мандарина и Коняк на Франсоа Пейро е забележителна напитка, изискано съчетание на коняк от най-висок клас Гранд Шампан и натурален екстракт от мандарина. Това елегантно питие се отличава с фин аромат на мандарина, преплетен с изкушващи сладки нотки на свеж плод и ванилови нотки характерни за отлежал коняк. Вкусът е хармоничен и балансиран, с деликатна сладост и кадифена текстура, която оставя дълготраен и приятен послевкус. Идеален е за консумация самостоятелно или като изискан акомпанимент към десерти или коктейли.
Ликьорът от Мандарина и Коняк на Франсоа Пейро е забележителна напитка, изискано съчетание на коняк от най-висок клас Гранд Шампан и натурален екстракт от мандарина. Това елегантно питие се отличава с фин аромат на мандарина, преплетен с изкушващи сладки нотки на свеж плод и ванилови нотки характерни за отлежал коняк. Вкусът е хармоничен и балансиран, с деликатна сладост и кадифена текстура, която оставя дълготраен и приятен послевкус. Идеален е за консумация самостоятелно или като изискан акомпанимент към десерти или коктейли.
François Peyrot Liqueur Mandarine and Cognac de Grande Champagne
Франсоа Пейро Ликьор от Мандарина и Коняк от Гранд Шампан
Цвят: Лек кехлибарен цвят със златисти отражения.
Аромат: Богат ароматен букет с доминиращи нотки на мандарина, преплетени с нотки на ванилия.
Вкус: Хармония и елегантност, много плодов и мек вкус, който облива небцето, свеж финал.
Процес и отлежаване: Подбор на ароматни и здрави мандарини с цел получаване на повече аромати. Следва мацерация на сока от мандарини с дестилат от мандарини, за да се получи така желания екстракт. За една бутилка ликьор се използват 6 кг мандарини.
Ликьорът се получава от "сглобяването" на коняк Премие Крю Гранд Шампан и естествен дестилатен екстракт от мандарина, захарен сироп и дестилирана вода.
Ликьорът отлежава за две години в нови дъбови бъчви.
Съчетание с храна: Идеален като дижестив, отличен с цитрусови десерти, особено ценен като „тайната“ съставка за премиум коктейли. Чудесен също така като аперитив или в комбинация с шампанско или друго пенливо вино. Да се опита в кухнята като съставка за приготвянето на палачинки „Сюзет“.