
Ликьорът от Кестен и Коняк на Франсоа Пейро е забележителна напитка, изискано съчетание на коняк от най-висок клас Гранд Шампан и натурален екстракт от кестен. Това елегантно питие се отличава с фин аромат на кестени, преплетен с изкушващи сладки нотки на захаросан плод и ванилови нотки характерни за отлежал коняк. Вкусът е хармоничен и балансиран, с деликатна сладост и кадифена текстура, която оставя дълготраен и приятен послевкус. Идеален e за консумация самостоятелно или като изискан акомпанимент към десерти или коктейли.
Ликьорът от Кестен и Коняк на Франсоа Пейро е забележителна напитка, изискано съчетание на коняк от най-висок клас Гранд Шампан и натурален екстракт от кестен. Това елегантно питие се отличава с фин аромат на кестени, преплетен с изкушващи сладки нотки на захаросан плод и ванилови нотки характерни за отлежал коняк. Вкусът е хармоничен и балансиран, с деликатна сладост и кадифена текстура, която оставя дълготраен и приятен послевкус. Идеален e за консумация самостоятелно или като изискан акомпанимент към десерти или коктейли.
François Peyrot Liqueur Châtaigne and Cognac de Grande Champagne
Франсоа Пейрот Ликьор от Кестен и Коняк от Гранд Шампан
Цвят: Кафеникав цвят със златни оттенъци.
Аромат: Богат ароматен букет с доминиращи нотки на захаросан кестен, преплетени с нотки на ванилия и зрели жълти плодове.
Вкус: Много свеж първи допир, мек и нежен вкус на кестен и ванилия. Леки дървесни и ванилови нотки на финала.
Процес и отлежаване: Кестените се берат при достигане на пълна зрялост с цел повече аромати. Следва мацерация на превърнатите в пюре кестени с дестилат от коняк за да се се получи така желания екстракт.
Ликьорът се получава от "сглобяването" на коняк Премие Крю Гранд Шампан, естествен дестилатен екстракт от кестен, захарен сироп и дестилирана вода.
Ликьорът отлежава за две години в нови дъбови бъчви.
Съчетание с храна: Идеален като дижестив, отличен с разнообразие от десерти ( идеален с такива, които имат съставка кестен), особено ценен като „тайната“ съставка за премиум коктейли. Да се опита също така със зрели, пикантни сирена.