
Ликьорът от Кафе и Коняк на Франсоа Пейро е забележителна напитка, изискано съчетание от коняк от най-висок клас Гранд Шампан и натурален екстракт от кафе. Използва се единствено най-високо качество кафе „робуста“. Този елегантен продукт се цени заради баланса между сладостта и леката горчивина на кафето. Вкусът е хармоничен и балансиран, с деликатна сладост и кадифена текстура, която оставя дълготраен и приятен послевкус. Идеален е за консумация самостоятелно или като изискан акомпанимент към десерти или коктейли.
Фамилната компания Франсоа Пейро са известни като една от бутиковите и традиционни Къщи на Коняк. Освен верни на традицията, от семейството винаги са имали вкус към иновацията. През 1962 г. младият Франсоа Пейро решава да създаде серия от ликьори. Новите продукти се възприемат изключително добре и оттогава до наши дни тези ликьори се превръщат в емблематични за марката. Създадени с внимание към детайла и страст към качеството тези вълшебни напитки са истинско удоволствие за ценителите на финия вкус.
Многобройните награди са доказателство за качеството на продуктите. Ликьорът Кафе и Коняк е особено популярен и харесван в Италия – страната, където кафето е превърнато в култ.
François Peyrot Liqueur Café and Cognac de Grande Champagne
Франсоа Пейро Коняк "Наследство" Ор д'аж в дървена кутия за подарък
Цвят: Кафе.
Аромат: Интензивен и освежаващ аромат на кафе и леки карамелизирани нотки на кафява захар.
Вкус: Мек и ободряващ вкус на печен шоколад и еспресо аромати, комбинирани с малко сладост и някои билкови нотки.
Процес и отлежаване: Внимателен подбор на най-добро кафе „робуста“. Следва мацерация на кафето с дестилат, за да се се получи така желения екстракт.
Ликьорът се получава от "сглобяването" на коняк Премие Крю Гранд Шампан и естествен дестилатен екстракт от кафе, захарен сироп и дестилирана вода.
Ликьорът отлежава за две години в нови дъбови бъчви.
Съчетание с храна: Идеален като дижестив, отличен с разнообразие от десерти, особено ценен като „тайната“ съставка за премиум коктейли.