



Кло дьо ла Фай е затворен парцел от един хектар с много сложна геология и идеално слънчево изложение. Добивът е умишлено намален до 35 хектолитра, за да може да се постигне максимално добър плод. Винификацията на виното залага повече на инфузията, отколкото на екстракцията. 30% от гроздето се използва в цял вид. Основната идея е да се създаде вино с много финес и естествена чистота, отколкото да се залага на мощта и силата.
Кло дьо ла Фай
Цвят: Рубинени нюанси върху лилаво-син фон.
Аромат: Сочни череши, ягода на прърви контакт, подкрепени от пиперливи нотки, лека кожа и божур.
Вкус: Естетическа наслада. Финес, елегантност, кадифено галене на небцето.
Отлежаване: 16 месеца в бъчви, от които 10% нови и 90% стари (второ или трето зареждане).
Температура на сервиране: 11-14°
Съчетание с храна: Телешко маренго, агнешко по Пиренейски, печена яребица както и фини меки сирена.
Потенциал на съхранение: над 15 години.