Amarone della Valpolicella DOCG - Jeroboam 3.0l

Кралят на Валполичела! Амароне дела Валполичела. Гордостта на района, необикновено вино, което вълнува, очарова, омайва. Едно от „най-здравословните“ вина, заради богатото съдържание на ревестерол, получен при сушенето на гроздето и едно от „най-богатите“ на вкусове, цвят, аромати и текстура. Амаронето на Грациано Пра е органично вино, като гроздето преди пресата се суши 3 месеца в затворено пространство върху плата. Специално вино, за специални поводи.

699,90 лв.
Информация
Тип вино Червено Вино
Изба Graziano Prà
Държава Италия
Област Валполичела Супериоре DOC (Valpolicella Superiore DOC)
Информация
Разфасовка Jeroboam 3.0l
Реколта 2012
Сорт 70% Корвина, 20% Корвиноне, 5% Рондинела, 5% Озелета
Алк. % 17%

Amarone della Valpolicella DOCG

Амароне дела Валполичела DOCG

 

Цвят: Виното има рубиненочервен цвят.

Аромат: Ароматите са интензивни и сложни.

Вкус: На небцето изобилстват череши, сливи, смесени с горчиво какао и женско биле, ароматна и гладка структура, балансирана с танини и свежест, благодарение на височинното изложение на лозето и високото съдържание на креда в черната почва. Енергия, съчетана с елегантност.

Отлежаване: Най-висококачествената селекция от грозде се суши за повече от три месеца. Следва лека преса, последвана от алкохолна и малолактична ферментация в продължение на 15 дни в иноксови ферментатори. Виното отлежава 4 години – 3 в дъб и една в бутилка. 2 години отлежава в 900 литрови бъчви и малки барици от 225 л, а последната 1 година блендът от двата вида лежи  в дъбови бъчви от 20 хектолитра от Алие. Една година отлежава в бутилки в избата преди да се пусне в продажба.

Температура на сервиране: 16°-18°

Съчетание с храна: Виното се съчетава идеално с добре приготвени меса с подправки, ароматни билки и дивеч. Идеално се сервира със зряло сирене и особено с Пармиджано Реджано.

Потенциал на съхранение: Благодарение на структурата си това вино има добър потенциал за стареене, над 15 години.

Грациано Пра, Graziano Prà

Валполичела, Valpolicella

Червено, Red

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.