Алос-Кортон наименование с висока репутация. Селото демаркира границата между Кот дьо Бон и Кот дьо Нюи. Парцелът на Албер Бишо се намира в част наречена “Ле Крапусюет”, където има оптимални условия за гроздето – варовити почви и югоизточно изложение.
Аромат: Отличава се с дървесни, елегантни и пикантни аромати, които се превръщат в нотки на много зрели червени плодове.
Вкус: Много еластична танинова структура, добре балансирано, с прекрасни, приятни, кадифени танини, които имат едва осезаема сладост. Финалът е дълъг и ароматен, напомнящ на плодовите аромати, възприемани на нос.
Отлежаване: Между 14 и 16 месеца в дъбови бъчви (нов дъб между 20% и 30%).
Температура на сервиране: 15°-17°
Съчетание с храна: Страхотно подхожда на дивеч, добре приготвени червени меса и класически местни сирена.
Потенциал на съхранение: Над 5 години.
Албер Бишо, Albert Bichot
Бургундия, Burgundy
Червено, Red
Въпроси
Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.