



Пенливото розе “Ака”, пленява със своя чар и изисканост. Много изразително с деликатни нотки на малки горски плодове и приятни флорални аромати, подкрепени от леки нотки на прясно изпечена коричка хляб. Изключително вкусно и съблазнително, с брилянтна плодова свежест. Отличен избор за ястия със сурова риба или романтични аперитиви.
“Aka” Charme
“Ака” Шарме
Цвят: Ярко коралово розово с нежен и дълъг перлаж.
Аромат: Ароматни нотки на малки горски плодове, листенца от роза, розов грейпфрут, нотки на мая и кора на хляб
Вкус: Изискан, съблазнителен, много свеж и деликатен
Гроздобер: Изцяло ръчен.
Винификация: Алкохолната ферментация протича в иноксови ферментатори при контролирана температура. Вторичната ферментация е в автоклав по метода “Шарма” за около 120 дни.
Температура на сервиране: 6°-8°
Съчетание с храна: Перфектно като аперитив, съчетава се чудесно със сурови лангустини и червени скариди. Класическото съчетание е с пармезан разтопен върху печени патладжани.
Потенциал на съхранение: до 3 години.