“William Kerr’s” Borders Gin

Уилям Кер Джин е шотландски малцов джин от Бордърс Дистилери. Уилям Кер (1779-1814) е родом от Хауик, пограничната зона между Шотландия и Англия. Става градинар в Кралската ботаническа градина Кю, Лондон. През 1804 г. е изпратен в Азия, където неговата работа и постижения му осигуряват репутация на изключителен ботанист. Кер изпраща обратно във Великобритания 238 нови за европейските градинари и наука растения, включително изключително красивото растение от семейството на розите, наречено в негова чест Керрия.

Този джин, носещ името му, е произведен в Бордърс Дистилери. Наречен е така в памет на смелостта и чувството за приключение на човека и изледователя на нови хоризонти Уилям Кер.

Направен от 100% малцов дестилат, джинът включва ботанически продукти като хвойна, корен от ангелика, семена от кориандър, корен от женско биле и кора от касия.

53,90 лв.
Информация
Разфасовка 700ml
Държава Шотландия
Информация
Alc. % 43°

“William Kerr’s” Borders Gin

“Уилям Кеър’с” Бордърс Джин

 

Цвят: прозрачен цвят.

Аромат: направен от 100% малцов дестилат, джинът улавя фините и сложни аромати на плодове от хвойна, билки, корени, цветя и подправки.

Вкус: омекотени, но отчетливи вкусове на хвойна и цитрусови плодове, последвани от затоплящи подправки, дълъг послевкус с приятни нотки на женско биле.

Предложения за сервиране: резенче лимон, тоник и лед.

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.