

Между хълма Кортон и град Бон, пейзажът се отваря като карта. Тук се намира известната апелация Савини-ле-Бон. Един от най-реномираните за вино райони с дълга история. Замъкът на областта, строен през 14 век, доказва благородният произход на тази вълнуваща апелация. Лозята на Албер Бишо се радват на прекрасно югоизточно изложение.
Савини-Ле-Бон Пино Ноар
Цвят: Дълбок черешово червен цвят.
Аромат: Аромати на червени и черни плодове, подсилени меки нотки на виолетки.
Вкус: Първоначално приятно усещане за пълнота на небцето, вкусът завършва в успокояваща хармония и нежен плод.
Отлежаване: Ферментира между 20-28 дни в дъбови бъчви при контролирана температура. 16 месеца виното отлежава в дъбови бъчви, от които 25% нов дъб.
Температура на сервиране: 16°-17°
Съчетание с храна: Отлично с печени червени меса, дивеч и класически сирена.
Потенциал на съхранение: До 10 години.