VINTAGE PORTO 2007 - 750ml

Купи VINTAGE PORTO 2007 - 750ml, произведено от Quinta do Portal от BNKWines.bg

Дуро е най-старият и един от най-важните винарски региони в света. Намира се в Североизточна Португалия, в рамките на басейна на река Дуро, заобиколен от скалисти планини, които създават много специфична почва и климатични характеристики. 

Различните надморски височини, слънчевите експозиции и разнообразието от сортове грозде са условия за отглеждане на  отлично грозде, от което се произвеждат вина с високо качество.

169,90лв.
917,46лв. (6 x 750ml)
10% отстъпка за кашон
Тип вино:Подсилено вино
Производител:Quinta do Portal
Реколта:2007
A.B.V.:20%
Държава:Portugal
Регион:Дуро, Североизточна Португалия
Грозде:Тинта Рориз (30%), Турига Национал (40%), Турига Франка и Тинта Барок (30%)

QUINTA DO PORTAL VINTAGE PORTO 2007

Куанта до Портал Винтидж Порт 2007

Цвят: Много тъмно лилаво 

Аромат: С добри интензивни нотки на слива и черна смокиня

Вкус: Алкохолът е добре интегриран. Първоначално виното е копринено, а след това се появява твърдият танин, който загатва характера му. Киселинността и алкохолът са в хармония и разкриват големия потенциал на това вино.

Винификация: Ръчно бранe и транспортиранe в големи касетки. Брането се извършва от 23 до 30 септември.  Ферментация по традиционен начин в резервоари Lagar. 

Мацерацията протича в каменни резервоари  Lagar при температура 29-31°C. 

Отлежаване в бъчва за две години преди бутилиране.

Температура на сервиране: Да се отвори два часа преди сервиране и да се декантира. Сервирайте между 17 и 18⁰C. Съхранявайте бутилката настрани, на хладно, сухо и тъмно място.

Съчетание с храна: Винтидж Порт, това са напитки за консумация след хранене. 

Препоръчваме да ги съчетаете със сирене като „стилтън“ или „горгонзола“, но можете също да ги включите в ястие, като комбинирате например „Пепър Стек“  с млад винтидж .

Потенциал на съхранение: 15 години и  повече.

„След два месеца интензивни валежи (октомври и ноември), имахме суха и слънчева зима, с температури над средните за този период. „Разпукването на пъпките“ започна през втората седмица на март и последва жега до началото на юни, когато беше неочаквано много дъждовно (всъщност е регистрирано най-високото ниво на валежите през последните 20 години). През юли и август температурите бяха ниски и септември прегърна реколтата с високи температури и сухо време, което доведе до  изключително добро съзряване на гроздето.“ –  Мигел Соуса, агроном на избата.

Portal 2007 Vintage Port celebrates the 10th Vintage Declaration of both Quinta do Portal and Paulo Coutinho.

Very dark purple, it has aromas of plum and black fig in a clean and pure profile. Very balanced, silky but with a firm tannin and excellent acidity.Very fresh and elegant.