Дуро е най-старият и един от най-важните винарски региони в света. Намира се в Североизточна Португалия, в рамките на басейна на река Дуро, заобиколен от скалисти планини, които създават много специфична почва и климатични характеристики.
Различните надморски височини, слънчевите експозиции и разнообразието от сортове грозде са условия за отглеждане на отлично грозде, от което се произвеждат вина с високо качество.
Цвят: С прекрасен кехлибарен цвят, получен от отлежаването в дървени бъчви
Аромат: меки, но богати аромати на сушени плодове и стафиди
Вкус: Гладкостта и балансът на небцето ни дават добра идея за деликатния процес на бавно стареене.
Винификация: Беритбата се случва септември/ октомври, като гроздето се поставя внимателно в малки касетки. Мацерацията протича в съдове от неръждаема стомана при 23 – 24⁰C. Това е бленд от уникални тауни портове, отлежали 7 години в избата след внимателна селекция от най-добрите 6 бъчви. Използват се обработени, стари бъчви. Общата продукция възлиза на приблизително 9 000 бутилки годишно. Името е и почит от основателя на Quinta do Portal към всеки един от неговите 6 внука.
Температура на сервиране: Да се отвори два часа преди сервиране и да се декантира. Сервирайте между 17 и 18⁰C. Съхранявайте бутилката настрани, на хладно, сухо и тъмно място.
Съчетание с храна: Подходящо е за вегетарианска и веганска диета.
Перфектно в комбинация с любимите на всички ни пудинги или меки сирена. Може да се сервира студено като аперитив.
Потенциал на съхранение: 10 години и повече.