Дуро е най-старият и един от най-важните винарски региони в света. Намира се в Североизточна Португалия, в рамките на басейна на река Дуро, заобиколен от скалисти планини, които създават много специфична почва и климатични характеристики.
Различните надморски височини, слънчевите експозиции и разнообразието от сортове грозде са условия за отглеждане на отлично грозде, от което се произвеждат вина с високо качество
Цвят: Кехлибарен на цвят със силен зеленикав маслинен нюанс
Аромат: изкушава със своите богати аромати на сушени плодове, бадеми и подправки.
Вкус: комплексен, напомнящ на мед и сухи плодове, отличен и очаквано приятен и традиционен послевкус
Винификация: Беритба през месец септември. Изцяло ръчен гроздобер и транспортиране в малки касетки. Ферментацията протича при контролирана температура, мацерацията се случва при температура 28-30⁰C.
Отлежава в стари бъчви, средно за около 40 години преди бутилиране. Общия обем бутилки произведени годишно е около 1 000 бр.
Температура на сервиране: Да се сервира на стайна температура или леко охладено – около 12-14⁰C
Съчетание с храна: Подходящо е за вегетарианска диета.
За да е максимална насладата, охладете на 13-14°C. Ако искате повече нетрадиционни емоции, опитайте с меко сирене, или дори със силно сирене като „Castelo Branco“.
Чудесен финал за вашата вечеря.
Потенциал на съхранение: 15 години и повече.