Pinot Gris Tradition - 750ml

Бленд от два различни тероара – Ветолсайм и Кинтзайм. Варовикови и каменисти почви. Всички лозя на Албер Ман се отлеждат изцяло по органичен и биодинамичен начин. Пино Гри е един от безспорните шампиони на Елзас. Отличава се със своята ароматна сложност. Дава мощни, елегантни и запомнящи се вина, които развиват аромати на кайсия, сушени плодове, шума и опушени нотки. Успешно замества червеното вино при белите меса и дивечовото месо.

45,90 лв.

247,86 лв. (6 x 750ml)
10% отстъпка за кашон
Информация
Тип вино Бяло Вино
Изба Albert Mann
Държава Франция
Регион Alsace
Област Alsace
Информация
Разфасовка 750ml
Реколта 2020
Сорт 100% Пино Гри
Алк. % 14%

Pinot Gris Tradition

Пино Гри Традисион

 

Цвят: Лек жълт цвят със  зеленикави тонове, които подсказват за свежестта, която ще открием по-късно на аромат и на вкус.

Аромат: На нос веднага се хващат аромати на бъз, липов цвят, маточина, червена ябълка. Характеризира се още с лек пушек, очарователен ароматен баланс и възбуждащо сетивата пълно с живот ухание.

Вкус: На вкус е хармонично, идеално чисто, сухо, съблазнително, носещо освежаващо удоволствие. Балансът е впечатляващ. Послевкусът е дълъг, много свеж и красив. Виното се запомня със своя обем, елегантност, топящи се вкусове и хармония.

Отлежаване: Спонтанна ферментация от естествени дрожди. Отлежава върху утайки в избата. Не се филтрира.

Температура на сервиране: 11-14°

Съчетание с храна: Да се опита с роле от заек готвен в бяло вино, запечено козе сирене с мед и мащерка, свински котлет със зеленчуци.

Потенциал на съхранение: До 10 години.

Албер Ман, Albert Mann

Елзас, Alsace

Бяло, White

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.