Море-Сен-Дени се намира в Кот дьо Нюи между Жевре-Шамбертен на север и Шамбол-Мюзини – на Юг. Тази, малка, но изключителна апелеация произвежда само и единствено червени вина. Заради деликатното си разположение между два колоса, легендата твърди, че вината на Море-Сен-Дени носят в себе си силата на вината на Жевре-Шамбетен, но омекотена от женствената деликатност на Шамбол-Мюзини. Премие Крю „Ле Сорбе“ се намира на 250 м над морското равнище. Името идва от дървото офика (на френски „sorbier”) , което се среща често из района и е ценено заради своите плодове, цвят и дървесина.
Цвят: Красив, интензивен и дълбок рубиненочервен цвят с виолетови отражения.
Аромат: На нос доминират аромати на дива вишня, подкрепени от нотки на кожа и дъб.
Вкус: Добре балансиран, дарен с превъзходна структура, отличаващи се вкусове на червени плодове и сладник.
Отлежаване: Ферментира между 20-28 дни в дъбови бъчви при контролирана температура. 16 месеца виното отлежава в дъбови бъчви, от които 35% нов дъб.
Температура на сервиране: 16°-17°
Съчетание с храна: Отлично с деликатно приготвени червени меса, дребен дивеч и меки сирена.
Потенциал на съхранение: Благодарение на структурата си това вино има добър потенциал за стареене, над 10 години.