Morandina Valpolicella Ripasso DOC - Jeroboam 3.0l

Рипасо е вино като никое друго. На първо място цялото грозде, от което се прави е отгледано спазвайки изцяло органични практики. На второ място, и тук е магията, това е вино, което ферментира два пъти. Вече готовата Валполичела се смесва с ципите от пресовано и използвано за Амароне сушено грозде. Мацерацията или престоя на ципите с виното е за 5 дни. Следват 12 месеца отлежаване във френски дъбови бъчви от Алие.

319,90 лв.
Информация
Тип вино Червено Вино
Изба Graziano Prà
Държава Италия
Област Валполичела Супериоре DOC (Valpolicella Superiore DOC)
Информация
Разфасовка Jeroboam 3.0l
Реколта 2017
Сорт 70% Корвина, 20% Корвиноне, 5% Рондинела, 5% Озелета
Алк. % 15,5%

Morandina Valpolicella Ripasso DOC

Морандина Валполичела Рипасо DOC

 

Цвят: Рубинен червен цвят с нюанси на лилаво.

Аромат: На носа аромати на свежи черни череши, подправки.

Вкус: Благоуханно и с добра киселинност, небцето е изпълнено с вкус на череши и сладко, но и с много пипери и ревен.

Отлежаване: От 3 до 6 месеца за Валполичелата в бъчви от френски дъб Алие от 20 хектолитра и 12 месеца за Рипасо в бъчви от 900 литра от френски дъб от Алие.

Температура на сервиране: 12°-14°

Съчетание с храна: Идеално е в комбинация с червено месо и паста или с ризото «Ал’изолана» с наденица Веронезе и черен пипер. Може да се съчетава с месни деликатеси, които са преминали дълъг период на зреене, както и с шунка Пата Негра и Серано.

Потенциал на съхранение: Благодарение на структурата си това вино има добър потенциал за стареене над 10 години.

Грациано Пра, Graziano Prà

Валполичела, Valpolicella

Червено, Red

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.