Morandina Valpolicella Ripasso DOC - Jeroboam 3.0l от BNKWines.bg

Morandina Valpolicella Ripasso DOC - Jeroboam 3.0l

Купи Morandina Valpolicella Ripasso DOC - Jeroboam 3.0l, произведено от Graziano Prà от BNKWines.bg

Рипасо е вино като никое друго. На първо място цялото грозде, от което се прави е отгледано спазвайки изцяло органични практики. На второ място, и тук е магията, това е вино, което ферментира два пъти. Вече готовата Валполичела се смесва с ципите от пресовано и използвано за Амароне сушено грозде. Мацерацията или престоя на ципите с виното е за 5 дни. Следват 12 месеца отлежаване във френски дъбови бъчви от Алие.

319,90лв.
Тип вино:Червено Вино
Производител:Graziano Prà
Реколта:2017
A.B.V.:15,5%
Държава:Italy
Регион:Валполичела Супериоре DOC (Valpolicella Superiore DOC)
Грозде:70% Корвина, 20% Корвиноне, 5% Рондинела, 5% Озелета

Морандина Валполичела Рипасо DOC

Цвят: Рубинен червен цвят с нюанси на лилаво.

Аромат: На носа аромати на свежи черни череши, подправки.

Вкус: Благоуханно и с добра киселинност, небцето е изпълнено с вкус на череши и сладко, но и с много пипери и ревен.

Отлежаване: От 3 до 6 месеца за Валполичелата в бъчви от френски дъб Алие от 20 хектолитра и 12 месеца за Рипасо в бъчви от 900 литра от френски дъб от Алие.

Температура на сервиране: 12°-14°

Съчетание с храна: Идеално е в комбинация с червено месо и паста или с ризото «Ал’изолана» с наденица Веронезе и черен пипер. Може да се съчетава с месни деликатеси, които са преминали дълъг период на зреене, както и с шунка Пата Негра и Серано.

Потенциал на съхранение: Благодарение на структурата си това вино има добър потенциал за стареене над 10 години.