
Това пенливо вино е произведено следвайки „Методът Шарма“ с вторична ферментация в затворен иноксов резервоар. Вината, които се използват са предварително третирани и внимателно подбрани. След това се добавя захар и дрожди, от които се получават мехурчетата. Когато ферментацията приключи виното се филтрира преди бутилиране.
Дюк де Пари Брут Франция
Цвят: Бледозлатист цвят в светли и ясни отблясъци.
Аромат: Приятни аромати на ябълка, круша с леки нюанси на заден фон на ядки и бяла гъба.
Вкус: Красива и фина игра на мехурчетата. Свежо и леко плодово.
Винификация: Вторичната ферментация е по метода “Шарма”. Използват се селектирани дрожди.
Температура на сервиране: 8°-10°
Съчетание с храна: Идеален аперитив, чудесно с леки предястия, подходящо за различни коктейли, като Кир или Аперол.
Потенциал на съхранение: До 3 години.