Colle Sant’Antonio Soave Classico DOC - Magnum 1.5l

Грациано Пра е изба силно ангажирана с производството на естествени „натурални“ вина, които изразяват в една чаша целия тероар и реколтата, следвайки принципите на органичното и био земеделие. Целта е винопроизводство, което не следва модата на момента, а напълно е подчинено на природните закони.
Изключително вино от стари лозя (30-60 годишни). Коле Сант‘Антонио е сред най-големите имена на Соаве. Вино, което демонстрира сложността и моща на изключителния вулканичен тероар на района и спокойно може да бъде класифицирано като Соаве „Гран Крю“.
След първото пълнолуние на септември, сокодаващите стебла на гроздовете на Граганега се режат и гроздето се суши на лозето за около месец и половина.

199,90 лв.
Информация
Тип вино Бяло Вино
Изба Graziano Prà
Държава Италия
Област Соаве Класико DOC (Soave Classico DOC)
Информация
Разфасовка Magnum 1.5l
Реколта 2016
Сорт 100% Гарганега
Алк. % 13%

Colle Sant’Antonio

Коле Сант‘Антонио

 

Цвят: Изнтезивно-жълт цвят.

Аромат: Впечатляващо на нос, с аромати на зрял жълт плод, канела, свежа ванилия, акациев мед и кестен.

Вкус: Високите киселини балансират чудесно алкохола и обемното тяло. Послевкусът е много чист, мек, с напомняне на бадем и захаросана кайсия.

Отлежаване: Изключително внимателно се подхожда при пресата на дехидратираното грозде. Ферментацията протича при контролирана температура, а виното отлежава във френски дъб от Алие за 18 месеца.

Температура на сервиране: 12°-14°

Съчетание с храна: Идеално с традиционна храна за района (Заек по Венециански, Гриловано пиле по Венециански), чудесно подхожда на храни с трюфел и зрели сирена.

Потенциал на съхранение: Благодарение на структурата си това вино има добър потенциал за стареене над 20 години.

Грациано Пра, Graziano Prà

Валполичела, Valpolicella

Бяло, White

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.