

Шасан-Монраше Премие Крю “Моржо” е вино за най-взискателните ценители на Шасан Монраше. Исторически през Средновековието монасите от Абатството на Мазиер засажадат лозя и построяват сградите необходими за производството на вино. Днес “Моржо” има славата на едно от най-престижните места за производство на вино в Бургундия. Казват също, че “Моржо” за Кот дьо Бон е това, което е “Кло дьо Вожо” за Кот дьо Нюи. И друга интересна подробност, че в масива има парцели засадени с Шардоне, а други с Пино Ноар.
Шасан-Монраше Премие Крю „Моржо“ Шардоне
Цвят: Наситен жълт цвят, със златни отражения.
Аромат: Хубаво и минерално, развива аромати на зелен чай, цитруси, които с отлежаването преминават към аромати на сушени плодове и редки подправки.
Вкус: Много добре структуриран, меки танини, усещане за баланс и равновесие.
Отлежаване: Между 14 и 16 месеца в дъбови бъчви (нов дъб между 30% и 50%).
Температура на сервиране: 11°-13°
Съчетание с храна: Идеално с изискано приготвени риби, морска храна, бели меса, пилешко в сос и ароматни сирена.
Потенциал на съхранение: 15 години.