Beaujolais 2023 - 750ml

21,90 лв.
Информация
Тип вино Червено Вино
Изба Albert Bichot
Държава Франция
Регион Bourgogne
Информация
Област Bourgogne
Разфасовка 750ml
Реколта 2023
Сорт 100% Гаме

Le Beaujolais Nouveau est arrivé!

Новото божоле дойде!

Beaujolais Nouveau е ново вино, произведено от лозята на Божоле, в наименованията за контролиран произход Beaujolais и Beaujolais Villages (Божоле и Божоле Вилаж). На север от Лион и южно от Макон. В божоле има само два сорта грозде. Червените вина, които съставляват 95% от продукцията, се произвеждат от сорта грозде Гаме. Белите вина, Божоле блан или Божоле Блан Вилаж, използват Шардоне.

Beaujolais Nouveau задължително се произвежда от Gamay Noir с (100%) чрез въглекисела мацерация или метод божоле. Ръчно набраното грозде не се пресова, а целите зърна се поставя в съда за ферментиране и съдът се затваря. От тежестта долните слоеве се смачкват и разпукват и започва ферментацията.Отделеният при фементацията газ (CO 2) обгръща и горните слоеве, започва ферментация и при тях. Крайната цел на процеса е да се роди вино с много силен плодов, аромат, обикновено на зряла круша и банан, и искряш цвят. Това вино, което макар и червено на цвят, носи свежестта и плодовитостта на белите вина. Това е вино, за което не се задават въпроси, то може и да има възможност да стане голямо вино, но никога няма да успее.Това е вино, доказателство, че щастието може да е много просто!

Най-добре да сервираме при температура 13/14 ° свежа, но не ледена. Божоле Нуво не е вино, което можете да съхрнявате дълго. Трябва да се пие от 3 до 6 месеца след датата на комерсиализирането, за да се насладите на удоволствието на приятноите аромати и свежия, приятен вкус на вино, излязло току-що от избата.

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.