Информация
Тип вино | Червено Вино |
---|---|
Изба | Albert Bichot |
Държава | Франция |
Регион | Bourgogne |
Област | Bourgogne |
---|---|
Разфасовка | 750ml |
Реколта | 2024 |
Сорт | 100% Гаме |
Описание
Le Beaujolais Nouveau est arrivé!
Новото божоле дойде!
Beaujolais Nouveau е ново вино, произведено от лозята на Божоле, в наименованията за контролиран произход Beaujolais и Beaujolais Villages (Божоле и Божоле Вилаж). На север от Лион и южно от Макон. В божоле има само два сорта грозде. Червените вина, които съставляват 95% от продукцията, се произвеждат от сорта грозде Гаме. Белите вина, Божоле блан или Божоле Блан Вилаж, използват Шардоне.
Beaujolais Nouveau задължително се произвежда от Gamay Noir с (100%) чрез въглекисела мацерация или метод божоле. Ръчно набраното грозде не се пресова, а целите зърна се поставя в съда за ферментиране и съдът се затваря. От тежестта долните слоеве се смачкват и разпукват и започва ферментацията.Отделеният при фементацията газ (CO 2) обгръща и горните слоеве, започва ферментация и при тях. Крайната цел на процеса е да се роди вино с много силен плодов, аромат, обикновено на зряла круша и банан, и искряш цвят. Това вино, което макар и червено на цвят, носи свежестта и плодовитостта на белите вина. Това е вино, за което не се задават въпроси, то може и да има възможност да стане голямо вино, но никога няма да успее.Това е вино, доказателство, че щастието може да е много просто!
Най-добре да сервираме при температура 13/14 ° свежа, но не ледена. Божоле Нуво не е вино, което можете да съхрнявате дълго. Трябва да се пие от 3 до 6 месеца след датата на комерсиализирането, за да се насладите на удоволствието на приятноите аромати и свежия, приятен вкус на вино, излязло току-що от избата.
Въпроси