Grand Cru Wineck-Schlossberg Pinot Gris - 750ml

Купи Grand Cru Wineck-Schlossberg Pinot Gris - 750ml, произведено от Albert Mann от BNKWines.bg

Къщата Албер Ман (Maison Albert Mann) се ражда от сливането на две уважавани винени фамилии – Ман, които се занимават с винопроизводство от началото на 1600 г. и Бартелме, регистрирани като лозари през 1654 г. Днес техните наследници са определяни като безспорен връх на елзаското винопроизводство от най-уважаваните винени критици. От 1997 г. вината на Албер Ман се произвеждат следвайки изцяло органични и биодинамични практики.

89,90лв.
€45,97
485,46лв. €248,21 (6 x 750ml)
10% отстъпка за кашон
Тип вино:Бяло Вино
Производител:Albert Mann
Реколта:2020
A.B.V.:13.5%
Държава:France
Регион:Елзас, Винек-Шлосберг ( Wineck-Slossberg Grand Cru AOC)
Грозде:Пино Гри

Albert Mann Grand Cru Wineck-Schlossberg Pinot Gris

Албер Ман Гран Крю Винек-Шлосберг Пино Гри

Винек-Шлосберг Пино Гри Гран Крю  –  кристална чистота от “Замъка на върха” 

“This wine reveals great precision in the mouth and is characterised by a wonderful freshness. This acidity is straightforward, sometimes slightly contained, but always with a candour which structures the wine. The extended body is just a prelude for intense length and great, crystal-clear finish.”

Romain Ilitis

Best Sommelier of France, 2012

 

“На вкус това вино разкрива голяма прецизност и се характеризира с прекрасна свежест. Изявена, понякога леко сдържана киселинност, но винаги проявяваща се  като откровеност, която структурира виното. Усещането за разточителен обем  на виното е само прелюдия за интензивната продължителност и страхотен, кристално чист завършек.”

Роман Илитис

Най-добър сомелиер на Франция за 2012 година

Цвят: бледо сламен златист цвят.

Аромат: Аромати на нектар от гуаве, бяла праскова, слива мирабел, круша, джинджифил и опушени билки.

Вкус: Завладяващо тяло с жизнена киселинност, вкус изпълнен с аромати на сочна круша, костилкови плодове и нотка на бадем следващ линия на устойчива киселинност обвита от зрели плодове. 

Винификация: Спонтанна ферментация с естествени дрожди. Отлежава върху утайки в избата. Не се филтрира. Отлежава върху фини утайки за 1 година с цел укрепване на структурата и осигуряване на по-дълъг живот на виното.

Температура на сервиране: да се консумира охладено -  8-10 °C

Съчетание с храна:  Идеално със зеленчуков или пай с месо, чудесно с различните видове терини. Съчетава се много добре с бели меса и риба в сос. 

Потенциал на съхранение: 10-20 години.