


Къщата Албер Ман (Maison Albert Mann) се ражда от сливането на две уважавани винени фамилии – Ман, които се занимават с винопроизводство от началото на 1600 г. и Бартелме, регистрирани като лозари през 1654 г. Днес техните наследници са определяни като безспорен връх на елзаското винопроизводство от най-уважаваните винени критици. От 1997 г. вината на Албер Ман се произвеждат следвайки изцяло органични и биодинамични практики.
Къщата Албер Ман (Maison Albert Mann) се ражда от сливането на две уважавани винени фамилии – Ман, които се занимават с винопроизводство от началото на 1600 г. и Бартелме, регистрирани като лозари през 1654 г. Днес техните наследници са определяни като безспорен връх на елзаското винопроизводство от най-уважаваните винени критици. От 1997 г. вината на Албер Ман се произвеждат следвайки изцяло органични и биодинамични практики.
Albert Mann Grand Cru Wineck-Schlossberg Pinot Gris
Албер Ман Гран Крю Винек-Шлосберг Пино Гри
Винек-Шлосберг Пино Гри Гран Крю – кристална чистота от “Замъка на върха”
“This wine reveals great precision in the mouth and is characterised by a wonderful freshness. This acidity is straightforward, sometimes slightly contained, but always with a candour which structures the wine. The extended body is just a prelude for intense length and great, crystal-clear finish.”
Romain Ilitis
Best Sommelier of France, 2012
“На вкус това вино разкрива голяма прецизност и се характеризира с прекрасна свежест. Изявена, понякога леко сдържана киселинност, но винаги проявяваща се като откровеност, която структурира виното. Усещането за разточителен обем на виното е само прелюдия за интензивната продължителност и страхотен, кристално чист завършек.”
Роман Илитис
Най-добър сомелиер на Франция за 2012 година
Цвят: бледо сламен златист цвят.
Аромат: Аромати на нектар от гуаве, бяла праскова, слива мирабел, круша, джинджифил и опушени билки.
Вкус: Завладяващо тяло с жизнена киселинност, вкус изпълнен с аромати на сочна круша, костилкови плодове и нотка на бадем следващ линия на устойчива киселинност обвита от зрели плодове.
Винификация: Спонтанна ферментация с естествени дрожди. Отлежава върху утайки в избата. Не се филтрира. Отлежава върху фини утайки за 1 година с цел укрепване на структурата и осигуряване на по-дълъг живот на виното.
Температура на сервиране: да се консумира охладено - 8-10 °C
Съчетание с храна: Идеално със зеленчуков или пай с месо, чудесно с различните видове терини. Съчетава се много добре с бели меса и риба в сос.
Потенциал на съхранение: 10-20 години.