Район: Tuscany
Video Thumbnail

Волпая

Волпая е една от най-високите винарни в района на Кианти и от 2007 година преминава изцяло към биологично земеделие при всичките си лозови масиви спазвайки цялото законодателство за биологичното лозарство при производството на вината.
Днес семейство Стинати Маскерони притежава приблизително две трети от селото. Има 370 хектара земи, включително 46 хектара лозя, и близо 16 хектара маслинови дървета. Точно както през последните 900 години, почти цялото село се занимава с производството на вино и зехтин. Волпая е не само красиво село, на което туристите могат да се възхищават, но също така и център на дейност, където жителите са свързани пряко или косвено с винарната. Повечето от служителите на винарната живеят в селото, подслонени в къщи, които семейство Стианти Маскерони е възстановило за тази цел. Волпая е едно от малкото села в района, чието население нараства през последните две десетилетия. Жителите приветстват средно 50 гости всеки ден във вилите и апартаментите на имението.

Карло бащата на Федерика, по сходен начин, както навремето бащата на неговта съпруга Джованела, купува земи и лозя в Марема около изсъхналото езеро Приле, създава винарна и ги подарява на дъщеря си. Днес Федерика и нейния съпруг Николо, заедно с Карло и Джованела управляват двете имения – Волпая в Кианти и Прелиус в Марема.

Днес Марема се счита за един от най-ексклузивните лозарски райони на Италия с уникален морски климат и геология на пресъхнало езеро. Естествени са препратките към Бордо, не само заради сходството на тероара, но и заради качеството на вината.