Район: Burgundy
Video Thumbnail

Албер Бишо:

Същността на Бургундия

Албер Бишо – от Шабли до Божоле, шествековна фамилна история.
Родословното дърво на семейство Бишо може да бъде проследено от 1214 година. Това е началото на династия, която включва много представители на аристокрацията и местния елит. Семейният герб не се е променил оттогава, както и символа – глава на кошута. Модерната история на избата започва през 1831г., когато Бернар Бишо основава търговско дружество с цел търговия с вино. Ключовата фигура за развитието на избата е неговият внук Албер Бишо, първият с това име. Той закупува нови масиви и мести седалището от Волне в град Бон. Неговото име става име на избата. Вторият Албер Бишо, роден през 1900 г., е един от пионерите в презокеанските продажби. Северна Америка, Азия, Океания – той обикаля света и става посланик не само на вината на Албер Бишо, но и на Бургундия като цяло. През втората половина на 20-ти век неговите четирима сина – Албер, Бернар, Бенин и Жан-Марк продължават в същия дух да разпространяват вината навсякъде по света. От тогава семейният стил става много по-прецизен и доста по-популярен, както сочат настоящи винени класации.

Компанията продължава да се развива стремглаво, особено след 1996 г., когато Алберик Бишо поема управлението на фамилната изба. Днес Албер Бишо имат шест изби от Шабли до Божоле, което покрива цялата винена карта на Бургундия - нещо уникално и много съществено. Правенето на вина от почти всички важни Апелации на Бургундия дава на Албер Бишо изключителна значимост при разбирането на вината от Бургундия. Освен това всяка година на най-важното събитие за Бургундското вино "Лез Оспис дьо Бон" - търг на който се продават исторически важни и редки вина, Албер Бишо всяка година са купувач номер едно. Тяхната идея е "демократизиране" на търговията с вино, защото през тях, всички тези редки вина стават достъпни за широката публика.

За Албер Бишо виното е символ на култура, удоволствие и хуманност. Поради тази причина всяка година по време на фестивала "Книги в Лозята", специална награда за литература Албер Бишо се връчва на млад, съвременен автор.

За Албер Бишо виното е символ на култура, удоволствие и хуманност. Нашите вина са плод на 600-годишен опит, уважение към земята и природата. Нашата цел е да запазим земята плодородна за бъдещите поколения.

Алберик Бишо, управител на семейния бизнес и шесто поколение Бишо.